Wilt u ook ondersteuning van een makelaar?
Vragen of extra informatienodig?

Verkoopstappen

Van de overweging om een actie te ondernemen op de woningmarkt tot de uiteindelijke verkoop. In het onderstaand overzicht hebben wij alle stappen met de doorlooptijd voor u op een rij gezet.

1. Waarde van uw woning
looptijd 1 dag
Kennismaking

Wij komen bij u langs om ons voor te stellen en om onze service aan u uit te leggen.

Waardebepaling

Wij bepalen een waarde op basis van de vergelijkings- en kuberingsmethode.

Kies uw verkooppakket

U kiest het pakket dat bij u past.


2. Start de verkoop
looptijd 2 weken
Unieke woning kenmerken

Samen met u bepalen wij de 5 unieke kenmerken welke wij centraal gaan stellen tijdens de presentatie.

Woning documenten

Wij gaan voor u de benodigde documenten verzamelen. Daarnaast vragen wij u om een vragenlijst en lijst van zaken in te vullen

Foto’s

Naast dat u zelf foto’s aan kan leveren bieden wij ook de mogelijkheid om professionele foto’s, 360* graden foto’s en een video te laten maken.

Plattegrond

U kunt vast zelf nog bouwtekeningen vinden of wellicht kunt u zelf uw eigen woning helemaal inmeten. Dit kan u ook uitbesteden en hiervan een NEN2580 rapport van op laten maken.

Verkoopteksten

Voor de verkoopteksten is het ‘juist gevoel’ voor potentiële kopers vaak het belangrijkst. Om deze reden zullen wij u helpen bij het schrijven van de teksten nadat u ons eerst wat meer heeft verteld over wat u het juiste gevoel geeft.

Start verkoop

De verkoop is begonnen. Wij gaan voor u aan de slag.

Verkoopbord en brochure

Zodra u aangeeft dat wij de woning mogen verkopen, gaan wij direct aan de slag. Wij plaatsen direct een verkoopbord en stellen de brochure op.

Aanmelden op Funda.nl

Naast dat wij uw woning aanmelden op Funda en Woonhub, melden wij uw woning ook aan op meer dan 10 andere woningensites!


3. Verkoop
looptijd 4 weken
Bezichtigingen

Om uw woning te verkopen willen kandidaat kopers uw woning komen bekijken. Wanneer u zelf geen tijd heeft of dit niet wilt doen kunt u dit aan ons laten weten en nemen wij dit volledig uit handen.

Biedingen

Zodra er één bod of zelfs meerdere biedingen binnenkomen, is dat altijd heel spannend. Wij nemen deze altijd met u door en adviseren u over de beste vervolgstap.

Onderhandelingen

Na ontvangst van één of meerdere biedingen gaan wij samen een onderhandelingsstrategie bedenken om het meeste uit de waarde van uw woning te halen. Wij zullen de onderhandelingen verder voor u voeren.

Keuringen

Wanneer u het bod heeft geaccepteerd kan het zijn dat de koper nog een extra onderzoek wil laten uitvoeren. Bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring of een grondonderzoek.


4. Woning verkocht
looptijd 8 weken
Koopakte

Wij stellen de koopovereenkomst voor u op en geven zowel u als de koper een uitgebreide voorlezing en uitleg voordat u ondertekent.

Voorbehouden

Wij bewaken alle termijnen die eventueel opgenomen zijn door de koper en ondernemen actie zodra er iets mogelijk is. Als alle voorbehouden zijn verstreken is uw huis definitief verkocht

Inspectie

Vlak voordat we naar de notaris gaan maken wij nog een laatste ronde door de woning waarbij de koper de woning mag inspecteren. Wij begeleiden u hierin en daarna noteren wij gezamenlijk de meterstanden.

Overdracht

De overdracht van uw huis bij de notaris is eindelijk zover en de sleutels kunnen worden overgedragen.

Verkopen met woonhub?


meer informatie
GRATIS
WAARDEBEPALING

Iedere stap op de woning markt begint met de waarde van een woning.
Met het onderstaande formulier kunt u vrijblijvend en gratis een waardebepaling aanvragen.


*
*
*
VRAGEN
AAN ONS

Heeft u vragen over het aankopen en verkopen van een woning of over een woning die wij in de verkoop hebben? Neemt contact op met onze makelaars