Wilt u ook ondersteuning van een makelaar?
Vragen of extra informatienodig?

Verkooptips

 1. Verzorg je tuin

  Een van de eerste dingen die een potentiële koper ziet is de voorkant van uw woning met de voortuin. Nu is het niet de bedoeling dat u uw gehele tuin opnieuw gaat inrichten met nieuwe beplanting maar zorg er voor dat het er verzorgd en vooral ook onderhouden uit ziet. Dit is een van de eerste tekenen voor een potentiële koper om te beoordelen of de rest van de woning ook in een goede staat is.

  U krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.
 2. Haal alle kleine prullaria en rommel zoals kleedjes, stapels tijdschriften, speelgoed en knuffeldieren van de kinderen weg.

  Het is de bedoeling dat een woning zo ruim, rustig en licht mogelijk aanvoelt.
  Wandel door uw huis alsof u hier voor het eerst bent en bekijk wat u niet meer nodig heeft.

  Daarnaast, als u toch gaat verhuizen is het wellicht ook een goed moment om u te ontdoen van wat onnodige spullen.
 3. Schilder de binnenwanden als het nodig is.

  Donkere en sombere kleuren kunnen de perceptie van de ruimte verkleinen. Oude verf geeft ruimtes al gauw een vervallen indruk. Door de ruimtes te schilderen met eigentijdse en neutrale kleuren zal uw huis een grotere doelgroep aanspreken.

 4. Een verkoopbord en buurtmailing

  Tegenwoordig ligt er een hele grote focus op online marketing maar het is ook zeker van belang om offline uw woning te kopen. Niet iedereen is altijd op zoek naar een woning maar wellicht kennen ze iemand die wel op zoek is. Voornamelijk uw buurtgenoten hebben meestal een erg prettige ervaring in uw straat en het is daarom goed mogelijk dat iemand in uw straat wel mensen kent die een soortgelijke woning zoeken.

  Er worden tegenwoordig ook weleens woning verkocht zonder dat ze online gaan en deze worden dan vaak voor een nog hoger bedrag verkocht. Houd hier dus rekening mee!
 5. Zorg voor opvallende foto’s en andere presentatiemiddelen

  De foto’s bij een woning maken of breken de verkoop. De foto’s is het eerste wat iedereen ziet en op basis hiervan zullen mensen besluiten of ze een bezichtiging willen inplannen. Ziet je woning er bijvoorbeeld rommelig uit dan kan dat voor veel mensen al een teken zijn dat het onderhoud van de woning ook niet accuraat gedaan wordt. Krijg je sommige kamers niet goed op de foto, dan kan je woning een stuk kleiner lijken dan dat deze daadwerkelijk is. Om deze reden kan dus ook belangrijk zijn om meer dan alleen foto’s te maken/laten maken. Niet alles komt goed tot zijn recht door alleen maar foto’s.

  Vergeet niet; Jij weet hoe ruim en mooi jouw woning is. Kijkers online kunnen dit vaak niet goed inschatten.
 6. Alleen Funda is niet genoeg!

  TTegenwoordig zie je vaak dat makelaars alleen hun woningen plaatsen op bijvoorbeeld Funda of Jaap maar er zijn nog veel andere kanalen die belangrijk zijn voor de verkoop van uw woning. Facebook, I/nstagram, Linkedin etc. zijn allen kanalen waar een flinke doelgroep benaderd kan worden die in eerste instantie eigenlijk niet bezig was met de zoektocht naar een woning. Hierbij geldt hetzelfde als bij de buurtmailing en het verkoopbord.

  Iedereen kent wel iemand die een woning zoekt en laat dat nou net die ene kandidaat koper zijn die uw vraagprijs betaald.
 7. Kleine reparaties

  Het is belangrijk om kleine reparaties te verhelpen voordat je de woning in de verkoop zet. Tijdens een bezichtiging wil je kandidaat kopers zo min mogelijk ‘dingen’ tegen laten komen die ze moeten gaan verhelpen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de kitranden in de badkamer opnieuw doen, de voordeur even opnieuw schilderen of de trap opnieuw bekleden.

  Veel kleine reparaties stapelen op en dit kan voor mensen een drempel zijn.
 8. Geuren in de woning

  Zodra iemand uw woning betreed is het belangrijk dat ze niet worden afgeschrikt door een bepaalde geur. Als u huisdieren heeft kan het zijn dat u het haast niet meer ruikt maar veel mensen zijn dat niet gewend of zijn zelfs allergisch voor huisdieren. In een ultieme setting zorgt u er dan ook voor dat uw huisdieren uit huis zijn tijdens een bezichtiging en dat u een luchtverfrisser heeft geplaatst.

  Een luchtverfrisser maakt de geur in een kamer neutraler.
  Dit zijn een paar simpele tips waarbij u zelf in een korte tijd al verandering kunt aanbrengen aan uw woning wat er kan voor zorgen dat de woning beter en sneller verkoopt.

Wilt u hier graag professioneel advies bij, afgestemd op uw woning? Laat het ons even weten en wij komen vrijblijvend langs voor een verkoopadvies.