Vragen of extra informatienodig?

Huis opknappen voor verkoop

Bent u van plan om uw huis binnenkort te verkopen? Dan hoeft u echt geen hele verbouwing of renovatie uit te voeren. Voor de verkoop de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten, is meer dan voldoende. Dit kost weinig tijd en zorgt voor een betere sfeer én snellere verkoop. Woonhub Makelaars heeft een aantal handige tips om uw woning verkoop klaar te maken. Zo heeft u een opgeruimd huis, en wij prettige bezichtigingen!

 1. Verzorg je tuin

  Uw tuin is een eerste eyecatcher wanneer een potentiële koper bij u langskomt. Zorg dus voor een verzorgde en goed onderhouden tuin. U krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.

  U krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

 2. Haal alle kleine prullaria en rommel zoals kleedjes, stapels tijdschriften, speelgoed en knuffeldieren van de kinderen weg.

  Haal zo veel mogelijk weg. Zo ziet uw woning er ruim, rustig en licht uit. Wandel door uw huis alsof u dat voor het eerst doet en bekijk wat u niet nodig heeft. Zo maakt u direct een eerste opruimronde.

  Daarnaast, als u toch gaat verhuizen is het wellicht ook een goed moment om u te ontdoen van wat onnodige spullen.

 3. Schilder de binnenwanden als het nodig is.

  Om de aantrekkelijkheid van uw woning voor zo veel mogelijk mensen te vergroten, zijn eigentijdse en neutrale kleuren belangrijk.

 4. Een verkoopbord en buurtmailing

  Een 'ouderwets' verkoopbord of een buurtmailing doen vaak wonderen in het online geweld. Uw buurtgenoten zijn vaak de beste ambassadeurs en kennen wellicht iemand die uw woning zoekt. Op deze manier ontvangt u soms meer voor uw woning.

 5. Zorg voor opvallende foto’s en andere presentatiemiddelen

  Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, ook bij de verkoop van uw woning. Op basis van goede foto’s kiezen kopers vaak al voor een bezichtiging. Maar soms zijn foto’s niet genoeg en is een rotsvaste beschrijving nodig. Want foto’s kunnen ook vertekenen. Overleg dit met onze makelaar.

 6. Alleen Funda is niet genoeg!

  Natuurlijk zijn Funda en Jaap belangrijke websites om uw woning te plaatsen. Maar er zijn meer kanalen die u kunnen helpen bij de verkoop, denk aan Facebook, Instagram, LinkedIn enz. U brengt op die manier uw woning nog breder onder de aandacht en dat vergroot de verkoopkans.

 7. Kleine reparaties

  Hoe completer en gaver uw huis, hoe eerder een kandidaat-koper interesse toont. Verwijder dus bijvoorbeeld kitranden in de badkamer of schilder de voordeur opnieuw. Maak uw huis zoals u het zelf zou willen zien wanneer u een huis koopt.

 8. Geuren in de woning

  Geur is een belangrijk zintuig. Een huis dat neutraal fris ruikt, blijkt aantrekkelijk voor kandidaat-kopers. Er bestaan neutrale luchtverfrissers die u hierbij helpen.


Met een professioneel advies staan wij graag voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend verkoopadvies.