Vragen of extra informatienodig?

Waardebepaling huis

U bent nu op het punt gekomen om er achter te komen,wat is mijn woning waard? Deze vraag is bepalend voor de koop of verkoop van uw huis. De start op de woningmarkt. Woonhub Makelaars helpt u hier graag bij.

Ontvang onze gratis waardebepaling

Nu aanvragen

Huis op waarde bepalen

Waarden van woningen verschillen enorm. Om de juiste waarde van uw woning te bepalen, wordt er rekening gehouden met een aantal onderdelen; de taxatiewaarde, marktwaarde, vraagprijs en de transactieprijs. Hierbij zijn ook een aantal punten van belang zoals de locatie en de kwaliteit van afwerking. Op basis van vraag en aanbod van woningen én met behulp van historische verkoopcijfers wordt uiteindelijk de vraagprijs voor de verkoop bepaald.

Waardebepaling van een makelaar

1

Contact met
Woonhub

U neemt contact op met een woonhub makelaar. De waardebepaling kan digitaal of op locatie plaatsvinden.

2

De
waardebepaling

Woonhub doet onderzoek naar de marktwaarde, vraagprijs en de te verwachten transactie prijs. Hier voor nemen wij op locatie de woning op of digitaal wisselen wij informatie uit.

3

De uitleg

Nadat wij onderzoek hebben gedaan leggen wij exact uit hoe wij tot de waardebepaling zijn gekomen. Zodat u alles begrijpt. Op dit moment kunnen wij ook samen eventuele vervolgstappen bepalen op de woningmarkt.

Ontvang onze gratis waardebepaling

Nu aanvragen

Taxatie van de marktwaarde

Een taxatierapport van uw woning is nodig bij het aanvragen van een hypotheek. Hierin wordt de werkelijke waarde van de woning vastgesteld. De waarde in een taxatierapport wordt als volgt bepaald: er wordt gekeken naar drie vergelijkbare verkochte woningen.

Daarnaast wordt er gekeken naar de grootte van de woning, het bouwjaar en de omgeving waar het huis staat. Ook wordt er gelet op het onderhoud van de woning. Dit wordt uiteindelijk in een zeer uitgebreid taxatierapport vastgelegd waar tal van waarde bepalende factoren de uiteindelijk taxatiewaarde bepalen. Dit wordt ook wel de marktwaarde van de woning genoemd.

Vraagprijs en transactieprijs

De vraagprijs van uw woning bepaalt u samen met de Woonhub makelaar. Voor de meeste kopers is de hoogst mogelijke opbrengst belangrijk. Woonhub Makelaars vindt het belangrijk dat de geïnteresseerden en toekomstige bewoners zich daarvan bewust zijn. Waarom? Omdat de marktwaarde centraal staat en op basis van populariteit wordt vaak een vraagprijs bepaald.

De laatst verkochte vergelijkbare woning is hiervoor een goede graadmeter. De uiteindelijke transactieprijs is dat wat kopers ervoor over hebben om een woning te verkopen. Bij de woningen van Woonhub Makelaars is dat gemiddeld 7% hoger (op basis van onze transacties).

Wat is de waarde
van mijn Woning?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om de waarde van uw woning te bepalen! Wij geven u gratis en vrijblijvend advies over uw woningwaarde.


*
*
*
Wat Krijgt u van ons?

Woningwaarderapport

Uw vraag- en transactieprijs

Strategie bij verkoop

Start aan- en verkoop